ANNONS

Den värsta perioden i mitt liv

/

Jag måste få lyfta Jessica Lagergrens mod i att dela med sig av resan till syskon på hennes sociala medier. Hon delar med sig av frustration, ägglossningstest och en önskan om att deras Elsa ska få en storasyster.

Hennes resa och texter smärtar mig, för jag vet precis vad hon går igenom. Givetvis skiljer sig våra erfarenheter men just det där med att inte bli gravid när man inte vill något annat är SÅ HEMSKT!

Det tog sju månader, och två missfall innan Leonore planterades i min mage. I efterhand är sju månader inte alls en ovanligt lång period. Man brukar säga att snitt tiden för att bli planerat gravid är sex månader.Under våra sju månader blev jag knäpp. Jag tänkte inte på något annat än graviditet och önskan om ett till barn. Det kändes ännu viktigare att ge Molly syskon än någonsin (jag fick mitt första syskon när jag var åtta och visste tidigt att jag ville ge mina barn ett relativt tätt syskon). Under den här perioden var jag ofta ledsen och frustrerad.

Vi grät av lycka två gånger för att vi hade blivit gravida men de slutade med missfall. Ett i vecka fem och ett i vecka nio. Relativt tidiga missfall men oj vad de smärtade. Samtidigt som alla andra blev gravida med sina andra barn. Det var svårt att inte känna sig missunnsam.

Det allra värsta, enligt min erfarenhet av att jaga en graviditet var tvåsamheten mellan mig och Hugo. Den blev påtvingad och det var också hemskt. Minns att när jag väl blev gravid med Leonore tänkte jag ”jag vill inte bli rörd på hela graviditeten”. Det var också läskigt. Vi hade gjort samlevnad till ett måste, och jag oroade mig över hur vi någonsin skulle kunna gå tillbaka till passion och lust men tiden löste det också.

Det smärtar i mig att läsa om Jessicas resa just nu samtidigt som jag tycker att hon är så himla cool och stark som delar med dig av just det här. Vår resa har gjort mig ödmjuk gällande graviditet. Det är mycket som ska klaffa för att det ska bli ett barn och det är frustrerande att jaga den där graviditeten.

Jessicas resa behövs, tror att många inklusive mig själv känner igen sig. Visste du också att det är en av fem som får missfall? Det är alltså supervanligt! Jag hejar på dig Jessica, låt denna resa ge er det ni önskar. Jag önskar dig ett till barn och att Elsa får bli storasyster. Kämpa på, gråt när du behöver det och finn stöd i dina nära och kära?

Tillslut kom vår sista pusselbit. Vår älskade Leonore aka Tiki

Skulle ta 20 missfall till för din skull?

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00