ANNONS

Dags att ta revansch – för mina döttrars skull

/

I annonssamarbete med Fundler

Idag vill jag göra en bekännelse för er och det är något jag nästan skäms lite för att berätta. I nästan allt är jag familjens projektledare, jag är den som ser till att allt blir gjort. Det mesta som rör det praktiska i familjen ligger på mitt bord och jag delegerar till Hugo vad han ska göra (men kan aldrig riktigt koppla bort det förrän det är klart). Men när det kommer till ekonomin har jag lämnat ALLT åt Hugo. Det är han som betalar räkningarna, får fakturorna när jag handlar online, skickar ut fakturaunderlag, jämför priser när vi ska handla något och han som sköter våra investeringar. Hugo går igång på ekonomi, investeringar och avkastning. Jag gör det inte – it just dosen’t do it for me. Då har det varit enklare att låta Hugo ta den pucken helt och hållet.Nu när flickorna blir större inser jag att jag måste börja sätta mig in i familjens ekonomi. Jag vill visa upp ett jämställt förhållande för våra döttrar där Hugo och jag delar bördan på allt och har koll tillsammans.

Att betala räkningar är ingen konst såklart men när det kommer till investeringar känner jag mig helt lost. Bara jag hör ord som index, courtage och ränta är det som att någon trycker snooze i huvudet på mig. Jag önskar verkligen att jag hade ett brinnande intresse för det för det känns så mycket power att kunna placera pengar på rätt sätt och se dom växa. Nu har jag fått ett gyllene tillfälle att faktiskt börja sätta mig in i ekonomin och våra investeringar och det gör jag i samarbete med Fundler.

Fundler är alltså en app som hjälpt mig att börja investera genom att rekommendera fonder till rätt risknivå. Handen upp alla som inte är ekonomer och tycker det känns omöjligt att veta själv vad man ska ta för risk – man vill ju att pengarna ska växa mycket men för att dom ska göra det krävs det någon form av risk, där hjälper Fundler till att rekommendera rätt risknivå utifrån det man tänkt spara till. Fundler är en ganska ny tjänst och det kan kännas skrämmande när det handlar om pengar men ens pengar är lika säkra som att ha dom på banken – pengarna omfattas av svenska riksgäldens insättningsgaranti vilket känns tryggt. Jag öppnade mitt konto med Mobilt Bank-ID, därefter anslöts mitt bankkonto via Bankgirocentralen så man vet att allt går rätt till. Man kan också när som helst plocka ut sina pengar om man skulle vilja det vilket jag tycker känns tryggt.

Det jag verkligen gillar med Fundler är det möjliggör för alla att börja engagera sig i ekonomi och investera i sin egna framtid – oavsett vad man har för bakgrund eller kunskap. Du kan använda Fundler som ett sätt att få gratis tips på vilka fonder du ska välja – om du dessutom vill att de ska sköta själva upphandlingen av fonderna automatiskt åt dig gör dom det för mycket billigare peng än att gå till banken och låta dom göra det. I appen får du tydlig information om avgiften för ditt sparande och du kan alltid få rådgivning om dina fonder.

Eftersom jag vill börja få koll på ekonomin för mina barns skull tänker jag att mitt sparande på Fundler blir en del av barnbidraget. Jag tycker det känns bra i magen att ta lite av barnbidraget och investera det för mina barns framtid. Nu har jag gjort min första insättning på 500 kronor som jag tänkt att jag ska investera varje månad. Själva insättningen gick så smidigt – jag fyllde i hur mycket jag vill investera och valde att göra den månadsvis (man kan ta engångsinsättningar också) – sen godkände jag med Mobilt Bank-ID och då skickas insättningen iväg för registrering. Det känns spännande att se hur barnbidraget kommer utveckla sig med Fundler, det här är något jag vill ge mina döttrar som start på vuxenlivet. Jag förstår att alla kanske inte har möjlighet att använda hela barnbidraget till fonder men då kanske man kan göra såhär och ta en del av det – 500 kr räcker också långt!

Det känns faktiskt lekande lätt att komma igång med Fundler och jag kommer uppdatera er lite längre fram om hur det går med mina investeringar! Vill du också testa Fundler? Eller bara kika runt och få gratis rådgivning om hur du kan lägga upp ditt sparande? Ladda då ner iOS appen HÄR! Eller Android appen HÄR!

Ni som har barn, sparar ni i dagsläget till dom och i så fall – hur har ni lagt upp det? Tycker ni det är en djungel där ute eller har ni stenkoll på läget? Berätta gärna!

ps. Alla fonder och pengar i Fundler förvaras på SEB och omfattas av svenska Riksgäldens insättningsgaranti.

Riskinformation: Historisk utveckling är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Hos Fundler investeras dina pengar i fonder som är utvalda med omsorg för att du ska få så hög avkastning som möjligt utan att ta onödiga risker. Om investeringen sker i värdepapper som handlas i annan valuta än svenska kronor tillkommer en valutarisk.

0

Följ mig på Instagram!

@paulas_me
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00