ANNONS

Dagens fråga

/

Är det ”synd” om vackra barn?

Igår la jag upp en bild på Beckhams dotter Harper. Jag la upp den för att den lilla flickan är helt bedårande söt att det nästan är larvigt. Diskussionen under det inlägget blev huruvida det är synd om ett vackert barn eller inte.

Jag är inte förälder än men jag tror nog att dom flesta föräldrarna tycker att just sina barn är dom finaste och vackraste i världen. Man älskar för sjutton sina barn och vill höja dom till stjärnorna, men hur höjer man sitt barn utan att riskera att göra det på fel sätt? Hur berömmer jag ett beteende eller en handling utan att ge mitt barn prestationsångest? Om vi får en son så är Hugo redan orolig över att han ska pusha sonen alldeles för mycket till att spela Hockey. Hockey var en av Hugos barndom och ungdom. Han skulle mer än gärna vilja att hans son delar samma intresse just för att dom två skulle få något eget. Tänk om sonen inte ens gillar Hockey, tänk om det är Hugos egna intresse för sporten som får sonen att känna sig tvingad till att lira.

Jag har en inre oro i kroppen, det låter kanske larvigt men jag tycker inte att nyfödda bebisar är speciellt söta. Jag minns när Leon och Lucas kom hem, ”är det här verkligen mina bröder” minns jag att jag tänkte båda gångerna. Nyfödda är oftast skrynkliga och ansiktena är ganska intryckta.. Det tar bara några veckor för dem att ”återställa” sig och då tycker jag att barnen blir så fina. Men nu ska jag snart föda mitt egna barn och tänk om jag inte tycker att hon eller han är söt det första dagarna…Tillbaka till ”dagens fråga”, dagens samhälle speglar upp vårt utseende till något viktigt.

Vi som bor i en huvudstad märker dagligen hur vi blir dömda efter utseende och stil. Det räcker bara med att lägga ett öga på en ny människa för att kunna kategorisera denna i ett fack. Men vad säger ett utseende om personen egentligen? Varför är vi så pass dömande? Vad är den där snygga tjejens egenskaper, vad säger den raka näsan om personen? Varför säger en dålig kroppshållning att individen i sig har ett mindre bra självförtroende?

Jag är en person som är öppen. Jag kan prata om allt mellan himmel och jord. Det är ytterst sällan som jag känner att jag inte drar jämt med någon och jag anser att jag är en social tjej. Jag har ett gott öra för att lyssna men jag är samtidigt inte rädd för att uttrycka min egna åsikt. Just nu lär jag mig mycket nytt varje dag. Jag ska snart bli mamma och läser dagligen om allt som har med förlossning att göra till barnuppfostran. Jag hajade till när jag såg att det skulle vara synd om ett vackert barn och började fundera.Vad jobbigt det måste vara att vara en Hollywood kändis. Vad jobbigt det måste vara att veta att hela världen tittar på ens barn. Om man är framgångsrika föräldrar och lever på sitt utseende och får höra att ens egna barn inte är vackert av media, det hade sänkt mig. Oavsett om jag får en pojke eller flicka så vill inte jag att mitt barn ska vara medveten om utseende och vad som är ”fint” eller ”fult”. Jag vill att mitt barn ska få känna, göra, tänka och tycka precis som den vill. Det är helt absurt att man diskuterar kring att det är synd om ett vackert barn kontra att det är synd om ett ”fult” barn.

Barn är barn för sjutton. Kan man inte försöka hålla det så enkelt eller är det naivt tänkt utav mig? Kom gärna med åsikter för jag sitter här helt mållös och vet inte vad jag ska skriva om detta.

/ Bilderna är tagna från google.se

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00