Tips

14 saker att göra med barn under sommarlovet

Idag har jag sett finklädda barn runt om alla skolor här i Älvsjö. Det är skolavslutning idag. Vi ska äta en sommarlovstårta hemma hos min mamma i eftermiddag för att fira mina bröders sommarlov.

Vi tar sommarlov först nästa vecka, och då väntar flera veckor med lata dagar. Vår start inför hösten blir i samband med Mollys skolstart (vår stora tjej?). Precis som inför varje lov gäller det att ladda upp med en massa luncher, jordgubbar, inspiration till aktiviteter och några extra dl tålamod?

Här kommer en lista över saker vi brukar göra när vi är lediga:

-Varje dag är ett äventyr

Är sommarlovets mantra. Och med äventyr behöver det inte vara något svårt eller avancerat. Beroende på hur gamla dina barn är, så kan du inkludera dom i dagens planer. Vad önskar dom att göra?

-Cykla

Vi har verkligen kommit in i att cykla tillsammans med barnen. Vi saknar cyklar till oss själva, men det får vi bara ta att lösa! Jag ser fram emot cykeläventyr i sommar

-Picknick

Det är perfekt att cykla till en mysig plats för att ha en picknick. Gör picknick hemma, eller köp en pizza och lägg er ner i gräset på en filt. Molly och Leonore verkligen myser dom gånger vi har styrt ihop en picknick, senast i helgen i rålis:

-Pyssla

Trots sommarlov så kan vissa dagar bli regniga. Ladda upp med lite pyssel hemma för regniga dagar. Vi brukar samla på kottar och stenar från naturen och måla dem i fina färger. Och hälla på glitter!

-Bestäm sommarens stora äventyr

Vi brukar köra Gröna Lund en gång varje sommar. Då laddar vi verkligen upp innan och bygger upp en förväntan. Vad blir er stora utflykt i sommar?

-Parkteatrar

Återigen vill jag tipsa er om guiden ”Barn i stan”. Guiden jag själv följer veckovis för att hålla koll om vad som händer för barn runt om i stan. Tack vare guiden gick vi och såg på Alfons Åberg på Mälarhöjdens friluftsteater men nu på sommaren vet jag att det visas fler teatrar runt om i Stockholms parker.

-Bada

Vad vore ett sommarlov utan bad? Sök efter nya, härliga badplatser och varva det med era favoriter. Vi kommer att bada mycket i vår egna pool, men kommer också ge oss ut till badplatser.

-Häng med kompisar

Våra tjejer är större nu och att ungås med kompisar är det bästa dom vet. Det blir också SÅ mycket lättare! Så ungås med era vänner och barnens vänner.

-Baka

Sitter i detta nu och klurar på vad vi ska baka nästa vecka för att fira våra tjejers sommarlov. Förra sommaren gjorde vi en rosa pannkakstårta

-Plaskdammar

Jag älskar lekplatser som har plaskdammar. En av mina favoritparker i Stockholm är Aspuddsparken. Här finns en nybyggd lekplats, plaskdamm, 4h gård, minigolf och korvgrillning. Åk till den i sommar!

-Gå ut och ät

Jag har inte släppt min idé om en dejt tillsammans med Molly. Att vi två ska cykla till en resturang som tydligen gör galen tacos (hennes favorit).

-Glass i lass

Och vad vore ett sommarlov utan en glass om dagen? Vi har som mission att testa på en massa nya glasställen i sommar. Har blivit tipsad om en glassbar i Bromma som heter ”Scarfo”. Den ska tydligen göra galna glassar! Någon som har varit där?

-Hitta nya smultronställen

Upptäck i närområdet eller ta bilen och kör iväg. Vi bor i Söderort och tänkte under sommaren åka till ”Stendörren”. Ett naturreservat mellan Nyköping och Trosa. Här kan man vandra mellan hängbroar till olika öar, klippor för att ta del av vacker natur och bad.

-Våga ha tråkigt

Jag fattar, jag är också mindre bra på att låta mina ungar ha det tråkigt. Men när vi låter dom leka själva leker tjejerna som bäst. Fantasin flödar och vårt hem förvandlas till alla möjliga världar. Mitt sista tips för saker att göra tillsammans med barnen under sommarlovet är att våga låta dom ha det ”tråkigt”.

11 Kommentarer

 1. Linnea

  Vill bara kika in och säga att du gör ett fantastiskt bra jobb, att du är en fin mamma, är en fantastisk förebild och att du generellt inspirerar mig till att bli en bättre version av mig själv. Jag har länge varit rädd för att kombinera min träning och mitt förhållande med barn men att se dig dokumentera delar av ditt liv med just dessa delar får mig att känna att jag kanske också kan göra det, så tack! 🙂

 2. Sandra

  Stendörren är verkligen fint såhär års!
  Kan även rekommendera Trosa havsbad som ligger ute på Edanö. Där finns minigolf, långgrunt vatten för barnen, en restaurang som säljer lättare lunch och glass. Även Trosa har mycket att erbjuda i sommar! Kika in på Trosa turistcenter och kika. Finns massor att se och upptäcka! Ska även vara en sommarteater på Garvaegården om Peter Pan 🙂

 3. Malin

  Om ni åker till stendörren kan jag rekommendera en strand i närheten som kallas ”Atomic Beach” kristallklart vatten och långgrunt. Perfekt för barnen att leka i!

 4. Järnfrun

  Vad glad jag är över att du gjorde det här inlägget. Normalt sett följer jag dig endast på Instagram eftersom att jag knappt läser bloggar längre. Men när du länkade till det här blev jag nyfiken.
  Det här inlägget är så bra och jag älskar att du avslutade det med att våga ha tråkigt. Jag har själv skrivit en lista i min mobil med saker jag vill göra med barnen i sommar så jag kunde lägga till några punkter till den.
  TACK! <3

 5. Emma

  Fortsätter på kommentaren ovan ang. Smultronstället i Söderköping (SJUKA glassar – kom dit hungrig), hursom finns en väldigt fin utkiksplats där precis på andra sidan Göta Kanal, med en liten bro över slussen. Är en del trappor upp, men inte så långt alls och på toppen finns ett fint lusthus (Ramunderberget).

 6. Evelina

  På tal om galna glassar- Då måste ni komma hit till Söderköping och äta på en riktig glassrestaurang med en meny med närmre 70 glassuppläggningar! Smultronstället heter det ??

 7. Monica

  Jättegod glass ligger i ålsten Nockeby även bubbelvåffel glassen på Västerlånggatan är brutal ligger bredvid ben Jerry och billigare än dom

 8. Ellen

  När jag ser dig så blir jag såååå taggad på att komma i form efter att bebis är ute i november. Älskar att följa dig här och på Instagram. Du verkar så sund och jordnära, super härlig! Hoppas hela familjen får en härlig sommar!

Visa alla 11 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting