TipsTräning

13 tips på hur du kommer igång och får motivation till träning

 

Får många frågor om hur man kan komma igång med träning efter graviditet eller hur jag håller min motivation vid liv.

Här kommer mina bästa tips:

Vänta tills DU känner dig redo efter en graviditet. Vi fungerar olika och har olika kroppar. Du kanske höll igång innan en graviditet, tränade under en graviditet, hade en tuff förlossning. Jag rekommenderar dig att vänta med bålövningar tills efter återbesöket hos barnmorskan. Fråga hen om hen kan känna att dina magmuskler har gått ihop.

Ladda ner appen ”mammamage” alternativt mammaträna. Imorgon drar en ny vända igång hos WÖRKOUT där jag tränar. Åtta torsdagar med Pischa där hon ger dig verktygen till att komma igång. Pischa är en trygg coach som ser individer, det var hon som fick mig tillbaka efter Leonore. Norpa de sista platserna HÄR , och bebis är givetvis välkommen!

Förra vändan med MAMATASTIC:

För mig är föräldrarledighet promenader med vagnen. Du kanske har ett mammagäng? Promenader för både dig och bebis gott så på med skorna och gå loss!

Vagnen är fortfarande med i vårt liv men blir mer och mer sällan

Träna så att det passar dig och bebis. Er anknytning och t.ex. amning kommer före? Behöver du vila så gör du det, var inte för hård mot dig själv. De första åren är tuffa som dom är.

När mina kottar blev äldre började jag träna på kvällarna. Tyckte det var skönt att sticka iväg och få egentid.

Hur gör jag för att hålla motivationen uppe då? Jag har hittat ett hem i min träning. Både min pt och mina gruppass finns hos WÖRKOUT och det är mentaliteten och människorna som håller upp min glöd i kombination med att jag vill leva så länge som möjligt.

Träningen har blivit något jag tycker är fruktansvärt roligt. Jag blir starkare psykiskt och på bara ett års utveckling känner jag mig starkare och tryggare mentalt. Det är ett sätt för mig att ladda om helt enkelt.

Här kommer mina bästa tips för att behålla motivation och få rutin på träningen:

Hitta en träningsplats/form där du trivs. Jag gillar stämningen på crossfit boxar samt på WÖRKOUT. Det känns familjärt.

Variera din träning och ha för guds skull en plan med din träning. Avskyr när jag går till ett större gymm och inte har planerat mitt pass innan. Blir lätt att jag sitter och pillar på telefonen istället.

Leta efter inspiration. Finns idag fantastiska träningsprofiler som delar med sig av deras kunskap via sociala medier.

Lär känna ditt ”tränings jag”. Vad tycker du om? Föredrar du att träna på morgonen/kvällen?

Träna ihop! Med en vän, ett syskon, en arbetskamrat eller din partner. Finns inget roligare än att träna tillsammans med Hugo. Det ger oss en boost i vårt förhållande?

Sätt rimliga delmål. Efter varje gång jag gör ett personbästa kryper ett nytt och rimligt delmål fram.

PR i marklyft: 125 kg
Mål: 130 kg

PR i frivändning: 60 kg
Mål: 70 kg

PR i squat: 90 kg
Mål: 100 kg

Sätt ett minimum och ett maxtak för din träning. Och vi alla har dom där dagarna när vi ger oss iväg för att träna men det inte blir bra. Vi orkar inte men det gör ingenting, det blir bättre nästa gång.

Jag brinner lite extra för att lyfta tungt. Det är huvudträningen i mitt liv så jag kanske är partisk. Att lyfta tunga vikter ger mig en känsla av ”jag klarar precis allting”. De höjer mitt självförtroende och har lärt mig att uppskatta min kropp. Men för att börja lyfta så kan det vara bra att ta hjälp av en pt i början. Få in teknik, börja lätt, känna efter vad kroppen säger, filma dina lyft för att ha koll på tekniken och att lyfta regelbundet.

Unna dig belöningar. Belöning i form av god mat, en extra lång sovmorgon eller något annat som får dig att må bra.

Vad betyder motivation för dig? Saker som känns meningsfulla motiverar mig. Sen är jag också en sån person som bestämmer mig fort. Har jag bestämt mig så är det så och då kör jag efter det. På så sätt skapar jag vanor gällande allt i mitt liv. Det är härligt att känna att man är förbi stadiet att tvinga sig själv, och alla kan uppnå det om man bara ger det tid och engagemang.

Slit dig inte i bitar, men bestäm dig för att agera. Det tar ett tag, men sen blir det en vana som blir en rutin. Och då finns motivationen där (oftast?).

5 Kommentarer

  1. Sofia

    Kan du dela med dig lite mer av kosten som du körde i våras/somras på 10 veckor? Nu har man fått så bra tips om hur du har tränat men hade varit kul och höra vad du ätit osv! Kram

  2. Sandra

    Hej! Har ni några topp 3 appar som ni kan rekommendera till ett barn på 2,5 år? Ni verkar noga med att barnen ska få ut något av tiden med paddan så ni har säkert några bra tips. =)

  3. Alexandra

    Oh va härligt att läsa om dina tankar kring träning. Jag har kört med träningsschema i snart två månader med känner att jag måste också fokusera på kosten. Och att mina resultat är blir lite baserat på det. Vad har du för tips? Jag vet att kost är väldigt personligt, men hur har det sett ut för dig o dina resa? Tack för massa inspo

Visa alla 5 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting