Tips

12 tips för att bli tidseffektiv

 

Har insett att jag är mycket för förberedelser för att få saker och ting att gå fortare:

 

-Kvällen innan fyller jag kaffemaskinen med kaffe och vatten så det går fortare att få kaffe på morgonen. Vad kan jag spara? En minut? ?

-Samma sak med kläder. Utanför våra sovrum har vi klätt in ett element. Tänkte först ställa prydnadssaker där men istället ligger dagens kläder där som jag lägger fram på kvällarna

-Bästa som finns är att hinna laga middag tidig eftermiddag så det bara är att värma vid middagstid

-Vi lagar mat ca tre gånger under vardagarna. Vi lagar mat så att det räcker

-Som jag pusslar med min träning för att få ihop allt. Har aldrig morgontränat så mycket som nu för att vara tidseffektiv

-Min telefon består av massor ”kom ihåg listor. Just nu har jag en för bröllopet, en för mitt jobb och en för vad barnen behöver för kläder nu när kylan närmar sig

-Jag arbetar mycket hemifrån och då är jag hård mot mig själv: hemmasysslor får inte distrahera mig!

-I slutet av dagen lägger jag en plan för dagen därpå

-Kombinerar så gott jag kan. Tänker på alla som pendlar till sitt jobb och har kanske en timme. Vad gör ni under den tiden? Jag brukar lämna barnen och åka dit jag ska oavsett om det är ett möte om två timmar. Då använder jag den timmen i bilen med att ta upp datorn och svarar på mail, tar telefonsamtal eller skriver. Man kan säga att bilen är mitt kontor!

-Vi har många bollar i luften och varje dag är ett pussel att få ihop. Jag är bra på att säga nej, erkänner för mig själv att jag inte har tid. Ibland måste man säga nej för att säga ja till dig själv

-Frigör tid för helgen. Jag tvättar och städar alltid under vardagarna för att helgerna ska vara fria för roligheter. Minns när Molly var liten, då städade jag när hon sov. Med Leonore gjorde jag tvärtom- vilade när hon vilade och fixade hemmet när hon var vaken

-Alltså mitt mående sen träningen blev en del i mitt liv.. Nästan att jag skiljer mitt liv på nu och då med brytpunkten på just träningen. Att träna ger mig så mycket energi. Det gör mig på bra humör!

 

Har du några tips för att bli tidseffektiv i vardagen? =)

Här snackar vi multitasking!

11 Kommentarer

 1. A

  På tal om att träningen är som en brytpunkt kan jag verkligen rekommendera boken ”Hjärnstark” av Anders Hansen! Annorlunda och superintressant bok

 2. Sophie

  Det är tufft att va ”influencer” laga mat, träna, rigga kläder&kaffemaskin, träna igen…jobba lite hemifrån…?

  Tufft liv du har paula?

  1. Johanna

   Du ska nog se att influencer är tuffare än de du gör på ditt jobb ? Där ditt jobb antagligen består av 8 h på samma plats och inte 15 h på olika ställen över hela stan t ex. Hon ska ha cred för att pussla så som hon gör med barn, träning och de som du så fint skriver ”influencer” (som att de inte är ett riktigt jobb). Trevlig fredag på dig!

   1. Tilda

    Tror såklart hon syftade på att hon åker direkt till där hon har mötet och sitter utanför i bilen och jobbar fram tills mötet börjar än att åka hem mellan förskolan och mötet för att vara så effektiv som möjligt

Visa alla 11 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting