Allmänt

11 konstiga saker jag börjat göra som mamma

 1. – Det är något som händer inom mig när barnen precis har somnat. Då slår hjärtat volter och det enda jag vill göra är att väcka dom igen. Vem har inte lyft över sitt sovande barn till ens säng bara för sin egen skull? Upp med en hand =)
  – HELT ärligt, hur sjuk är inte den här mackapären där man suger snor? Allts inte att jag sätter munnen mot näsan och suger, utan via en slang. Ni med kids fattar! Och hur bra är den inte?
  – Det här med kroppslukt. Jag skulle aldrig ligga och lukta Hugo i håret, eller ligga och dofta på hans andedräkt. Men med vår bebis? Hon luktar bara varm välling i munnen och hundvalp i håret <3
  – Jag blir livrädd när barnen hamnar i döda vinkeln. Hoppar till, ropar, svänger runt bilen. ”Mamma, vad gör du? Jag står ju här bakom dig?”.
  – Jag vaggar fortfarande kundvagnen i matbutiken.
  – När lilla valpen Pålle var hos oss i förra veckan la jag honom i famnen och började omevtetet buffa honom i rumpan. Kom på mig själv: Vad håller jag på med?
  – Finns inga våtservetter i närheten? Tar bort fläckar med mitt egna saliv. Oftast efter föris när kidsen är smutsiga i ansiktet. Hur konstigt är inte det egentligen?
  – Bh:ån är mina fickor. Lägger nappar i bhån och lite allt möjligt. Ibland glömmer jag bort det och när jag ska klä av mig faller en massa saker till golvet. Man brukar säga att chilenare är ficktjuvar?
  – Alla dörrar i vårt hem är stängda. Till arbetsrummet, till badrummet och den viktigaste: till garderoben. Är dörren öppen är alla kläder på golvet efter 10 minuter. När jag bodde ensam stängde jag inte en enda dörr. Life change.
  – Barnen har somnat men jag fastade i barnfilmen. Hugo: ”ska vi kolla på något?”. – Vänta jag ska bara se klart när riddaren räddar prinsessan från draken.
  – Det har hänt! Molly frågade hur hon blev till och hamnade i magen. Svar: Eeh, det är så att när två människor älskar varandra blir barn till. I några år till kommer hon att tro på min bluff.

 

Paula1

8 Kommentarer

 1. Emma

  La också bl.a. nappar i bh:n, tills vår lille på 1,5år listade ut detta.. Ville han ha nappen drog han helt enkelt ner min tröja + bh. Spelade ingen roll vart vi var. Så nu blir det inga fler nappar i bh:n ?

 2. Paula

  Vad hände med senaste poddavsnittet? Man orkar inte riktigt höra klart för att ni pratar extremt fort? Måste blivit ngt fel med klippningen eller något? Eller är det bara så för mig?

  1. Lisa

   Det kan vara så att du kommit emot knappen för att snabbspola podden i hastighet. Finns typ tre hastigheten att välja på, jag kommer lätt emot den knappen haha!

  1. Leoni

   Emelie: Buffa är ett ord för när man varsamt ”slår” på rumpan när bebisen ska sova, finns nog ingen bebis som det inte funkar på hahaha. Jag buffar också per automatik numera, min 22 åriga lillebror la sig med huvudet i mitt knä när vi satt ute, jag började buffa honom i ryggen…..

 3. Elin

  Ja varför kokar man över av kärlek när barnet somnat? Kanske är det då man får tid till att känna efter ordentligt. Dagen är förbi, man kan lägga vantarna åt sidan och bara njuta <3

 4. S

  Igenkänning.. körde också det att när två personer blev kära och älskade varandra så blir barn till.. slog tillbaka några dagar senare när barnet kom hem stolt och sa ”mamma jag och A är kära och älskar varandra och nu ska vi få barn” ? Det slutade med att jag fick förklara lite utförligare och hur adoption går till ?

Visa alla 8 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting