BröllopTips

10 tips till ett lyckat bröllop

Såhär på vår årsdag tänker jag tillbaka på vårt bröllop. Vi hade en av livets bästa dagar och bröllopet i sig vart SÅ lyckat! Vägen till ett lyckat bröllop grundar sig i en bra planering. Vi hade hjälp av världens bästa @mmichelles som var vår bröllopskoordinator.

Om jag skulle summera vårt bröllop med två ord skulle det vara: 

Lekfullt och avslappnat- För oss var trivseln bland gäster och festen viktigast.

Här kommer mina 10 bästa tips för ett lyckat bröllop:

-Bra planering

Avsätt tid för att planera ett bröllop. Det är lika viktigt att ta pauser från planeringen för att orka. Bestäm sinsemellan att ”på torsdag kl 19” tar vi upp bröllopsplaneringen.

-Sätt en budget

Det blir lättare att sen börja prioritera VAD ni vill lägga pengar på.

-Hur många

Det är ingen idé att börja planera ett bröllop utan att ha ett hum om hur många ni vill bjuda. Börja med att skriva en separat lista på vilka ni vill bjuda och matcha sedan era listor.

-Boka

För oss var platsen för själva festen styrande. Vi ville att våra gäster skulle stanna kvar så vi valde att gifta oss ca en timme bort. Ta er tid till att hitta just er perfekta plats för giftermålet men se till att boka! Det kan vara lång väntetid och jag upplevde själva bokandet som en motivation att styra bröllopet och dess planering framåt.

-Prioritera

Vad är viktigast för ER? Jag kan varmt rekommendera Johanna Kajsons bok där det i början finns en prioriteringslista. I denna lista fyller man i 0-5. Är mat viktigt, klänning, blommor, musik, dekoration och så vidare. Tack vare prioriteringslistan fick vi koll på vad som var viktigt för oss och vad vi skulle fokusera på.

-Samla

Vi ville gärna samla våra gäster och få dem att känna sig avslappnade. Utanför kyrkan dukade vi upp kaffe, saft och bullar (inget förenar människor så bra som mat och dryck🙈).

Vi ställde också upp beerpong utanför slottet som gästerna fick spela medan de väntade på vår entré till slottet.

Gästerna spelade i lag som baserades på vilka man hade dom bordsgrannar (ett bra sätt för alla att lära känna varandra innan middagen).

-Musik

Att musik hjälper till att skapa stämning är sen gammalt. Vi hade livemusik till beerpongen och under middagen överraskades gästerna med en saxofonist (SUCCÉ)🙌🏼.

-Överraska

Vår entré fick alla att tappa hackan…

Vi kom med båt till slottet där alla stod samlade vid bryggan. När båten la till, hoppade en förklädd stuntman upp på båten ”och skulle kidnappa mig”. Denna stuntman hade varit förklädd till servitör och serverat bubbel till gästerna under beerpongen😌.

Hugo gjorde en räddningsinsats och ”sköt” kidnapparen ner i sjön. Stuntmannen bar på låsasblod innanför kostymen.

Vid vår överraskande entré kände vi att vi satte en god stämning för resten av kvällen!

Vi ville överraska våra gäster och under middagen spelades en speciell låt och shot-brickor kom ut. Första vändan var riktig shot medan i vända två var det bara vatten i de små glasen.

Mot småtimmarna körde en foodtruck in till slottet. Alla vart överraskade och en hamburgare har aldrig varit godare.

-Val av toastmaster

Oj så viktigt detta är! Vår toastmaster gjorde ett enastående jobb och bidrog till en fantastisk stämning under middagen. Han var delaktig innan under planeringen och vi vågade prata med honom om våra önskemål.

-Njut

Mitt sista men kanske det absolut viktigaste tipset till att få ett lyckat bröllop är till dig själv. NJUT OCH VAR I NUET! Jag bad mina tärnor påminna mig om detta under hela dagen. Det var min bröllopsdag och det kändes som att allt var över på bara några timmar. Denna dag ska du bära med dig för resten utav livet, så njut av den medan det varar♥️.

5 Kommentarer

 1. Annica

  ÅH!! Ja, minns er stora dag som helt fantastisk. Det kändes verkligen som vi läsare fick vara med på ett litet (stort) hörn. Och det tackar jag dig/er för. Så otroligt härligt ni hade ordnat med allting. Själv blev det helt tvärtom för mig och min man. Vi gifte oss 2011. I hemlighet, ingen visste förutom de två som var vittnen. Vardagsklädd näst intill.. Och så en liten lätt fika efteråt med de som agerat vittnen. Så långt bort från det jag alltid drömt om.

  Vi skilde oss 2019, fortfarande sambos ännu dock… Fjärde barnet kom i maj.

 2. Malin

  Vilket underbart bröllop ni verkar ha haft och man verkligen ser kärleken i alla bilder. Både mellan dig och Hugo men även mellan era familjer och vänner.
  Vi firade 3 år som gifta i år och jag skulle vilja göra om det igen. Det var verkligen en underbar dag. Tyvärr kunde jag inte njuta till fullt då jag vaknade upp med 40 graders feber på bröllopsdagen och lyckades ta mig igenom den med nässpray och alvedon. Hade så ont i halsen att jag knappt kunde äta eller dricka nåt och kände inte ens smaken av vår egen bröllopstårta. Men fick fira den med våra familjer och underbara vänner.
  Precis som du skriver så är planering A och O. Vi planerade i över 1 år. under detta året så köpte vi in saker lite då och då till dekoration för att sprida ut kostnaderna lite. Så ett tips till dom med liten budget, kolla på köp och sälj sidor. Oftast så säljer personer ut hela serviser mm efter deras egna bröllop. På så sätt sparar man på miljön och sin egna plånbok.

 3. Elisabeth

  Håller helt och fullt med på listan. Har också varit gift 2 år i år och vår dag blev helt fantastisk 🙏🥰 Minns den med enbart glädje, ingen stress eller press alls. Givetvis stress innan för att få allt klart men med bra toastar och planering som du skriver blev den perfekt för oss 🥳

 4. Sandra Augustinson

  Ååh jag blir så full i tårar när jag läser ditt inlägg, jag känner verkligen kärleken i din text. Jag känner verkligen att man var med dig/er på bröllopet, och att ni bjöd in oss läsare på ett sätt med bild, text och film. Jag ser så upp till dig, Pulkan och du är helt fantastisk i ditt sätt att skriva och uttrycka dig samt i din träning. Jag tar så mycket inspiration från dig och Pischa i min egen träning när jag inte vet vad jag ska träna så tittar jag hur ni gör. Stort lycka till i framtiden!

Visa alla 5 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting