Allmänt

10 skillnader på livet i en villa vs lägenhet

 

1. ”Oh vad najs med helg. Nu ska vi verkligen njuta och inte göra någonting”. Livet i lägenhet… idag kändes alla måsten i lägenhet så enkla i jämförelse med villalivet. Gör vi ingenting har vi dubbelt så mycket att göra helgen efter!

2. The pleace to be på helgerna efter att vi flyttade till huset är tippen…

3. Förut var söndagsmotionen en löprunda på kvällskvisten. Nu är söndagspasset en runda i trädgården för att klippa allt gräs.

4. Varmvattnet tar slut på två sekunder. Barnen har till och med blivit vana vid att duscha i kallt vatten efter ett bad.

5. Soptunnan blir överfull på två dagar och då har vi ändå sophämtning en gång varje vecka. Nu på sommaren luktar det tunnan skit också. Så njut alla ni som har sopnedkastet utanför lägenhetsdörren!

6. Ett STORT plus med villalivet är all förvaring. Boden, vinden, alla vrår som rymmer byråer och garderober. Istället för en jullåda har vi just nu sex. Frågor på det?

7. Gud vet vad som hänger inne i vår bod. Det kommer nya verktyg hela tiden och när jag ska förklara vad jag menar så låter det ”Du vet den där korta med grejer på sidan som gör att man kan spänna åt?”. Hugo fattar aldrig vad jag menar…

8. ”Vad brun du är”. Varenda kotte jag möter kommenterar min solbränna just nu. Dels sitter de kvar från Spanien i April men visst blir vi bruna av allt fix på tomten. Det hände inte när vi bodde i lägenheten att vi satt och solade på balkongen. Det kan ju faktiskt ha berott på att solen försvann från vår balkong kl 10:30…

9. I lägenhet skiter grannar i vad du heter, vem du är, vilken bil du kör och vet säkert inte ens ditt förnamn (generellt alltså) men här i villalivet vet vi allt. Vi har koll på varandra och vaktar varandras hus som vakthundar.

10. Vi har en egen tvättstuga där vi slipper slåss om tvättider med grannar. Börjar dock fundera på om jag ska införa ett system hemma mellan mig och Hugo där vi har olika tvättdagar. Detta pga att något förstörs (oftast mina grejer) efter att han har varit i farten inne i tvättstugan.

 

Dagen du flyttar till hus får du ett nytt jobb-vaktmästare. Du måste ständigt vara beredd på oförutsedda kostnader. Det är mycket pill och det är mycket fix. En större yta att hålla rent men idag finns det faktiskt tjänster som hjälper dig med det.

-Jag säger att jag efter långledighet är trött på villalivet men skulle samtidigt aldrig byta bort det. Vi har hittat hem i vårt hus. Det finns inget som slår att öppna upp altandörren, sätta sig i soffgruppen med en kopp kaffe och skratta medan tjejerna tjuter av glädje i studsmattan.

Som vi jobbade hårt dagen innan fotograferingen av parhuset!

16 Kommentarer

 1. Annika

  Första sophämtningen när vi köpte hus var soptunnan överfull. Men nu sorterar vi mycket mer och soptunnan är lite mer än halvfull och vi har tömning varannan vecka. Vi sorterar tidningar, kartong, plast(som tog väldigt mycket plats) konserver, glas och batterier såklart. Köpte sorteringskärl från ikea.

 2. Sofia

  Punkt 9 skrämmer livet ur mig. Om jag skulle flytta till hus måste det vara på en tomt där jag inte ser grannarna.

 3. Kejtis

  Haha hög igenkänning på nummer 7 😛 Men när jag frågar min man om verktyg så beskriver jag dem med vilket ljud de gör: bzzt:en, schloff:en och njuttnjutt:en. Helt rimligt om du frågar mig.

 4. Catrine

  Man kan sortera fast man har en soptunna. Nu finns det plastpåsar med olika färger där man sorterar plast, metall, tidningar och kartong. Sen en vanlig soppåse för övrigt avfall. Allt slängs i din egna soptunna. Så man kan faktiskt sortera fast man har soptunna. Våran blir också fort fylld trots sortering. 🙂

 5. Emelie

  Sopsorterar ni inte? Det är faktiskt inte okej att inte göra det. Det är väl ändå det allra minsta man kan göra för miljön! 😀

 6. Sofia

  Det känns inte som ni sopsorterar. Vi är en familj med två barn, varav ett blöjbarn. Våran blir halvfull och har bara tömning varann vecka. Känns som ni får skärpa till er där speciellt med tanke på miljön!

 7. Nathalie

  JUST NU skulle jag ge allt för att bo i hus. Känner mig fruktansvärt instängd i lägenheten när det är såhär varmt. Önskar att jag bara kunde gå ut, slänga mig i en solstol eller i en pool! <3

 8. Louise

  Vi hade också sop-problemet men sen la jag till så vi fick flera kärl, så det är ett tips! Perfekt om man är barnfamilj eftersom det blir en hel del sopor!

 9. malin

  Ja det är mycket jobb med hus, det säger alla. Om soptunnan blir full så snabbt kan det vara bra att tänka på sopsortering, är ju nästan ingenting man behöver slänga i vanlig soptunna.

  1. Mathilda

   Håller helt med! Åker till återvinningen 1 dag i veckan men tunnan hemma är halvfull när dom tömmer, dom tror nog inte det bor någon här haha😅

   1. Frida

    Samma här, hämtning varannan vecka och inte mer än halvfull soptunna då. Sopsortering är väl inte så svårt?

Visa alla 16 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com