Tips

10 enkla tips för att känna sig fräschare

Fick en fråga i kommentarsfältet om tips för att man ska känna sig fräschare:

Ögonbryn: Det första jag fixar när jag känner mig ofräsch eller trött är att fixa mina ögonbryn! Jag tycker att det gör så himla mycket, plötsligt ser man piggare ut! Antingen kan man noppa, eller färga dom hemma men jag brukar lyxa till det med att gå till min frisör så får hon fixa till dom.

Jag använder två pennor från depend för att själv fixa mina bryn- läs min brynskola HÄR

Håret: En ny frisyr kan liva upp självkänslan. Sist jag var hos frisören så klippte jag av lite fram vid luggen och en sån liten skillnad ramade in mitt ansikte.

Om man vill gå längre än en ny frisyr kan man göra en total make over i hårfärgen. Ett tag ändrade jag hårfärg var tredje månad. Svart, brunt, blond, lila och rött. Äntligen har jag hittat ”min” hårfärg och har stannat vid en ombre länge med mörkare botten och ljusa slingor men varierar nyanseringen mellan varmt och kallt.

Några av mina hårfärger genom åren:

Den här färgen landade jag i under 2018 och den färgen jag har trivts allra bäst i:

Naglarna: Jag saknar att ha fina naglar. Mina är korta och i perioder kör jag lösnaglar men dom är alltid i vägen när jag tränar, framför allt på boxen.

Sätt på lösnaglar på salong eller hemma (depend har bra grejer) eller måla med shellac (nagellack som håller längre) på dina egna.

Fransar: Jag har testat fransförlängning men det funkar tyvärr inte på mig (blir röd i ögonen). Däremot tycker jag att naturliga resultat på andra är oerhört fint! Man kan testa om det funkar på en själv och redan innan be om limm för känsliga ögon.

Har ni hört att man nu kan permanenta sina egna ögonfransar? Detta görs på salong och gör att dina egna fransar blir böjda en längre tid. Det skulle jag vilja testa!

Mina favorit lösögonfransar som jag gärna har till fest kommer från Depend och heter ”Rebecca”

Mörka ringar under ögonen:

”Ögon kan tindra, läppar kan le. Att jag är svintrött, det kan alla se”.

Oh yes, vissa dagar kliver jag upp ur sängen och kan inte tänka på något annat än att jag längtar till kvällens nattning så att jag får sova igen efter en tuff sömnlös natt. Alla mammor bör investera i att köpa en concealer som ligger i sminkväskan bara för att vara redo att trolla bort mörka ringar under ögonen

Unna dig en härlig inpackning: Köp en härlig inpackning och få som rutin att bada/duscha längre en gång i veckan. Ligg kvar i badet med inpackningen och lyssna på en podd, eller sov med inpackningen kvar i håret. När du väl ligger där kan du passa på att unna dig med en ansiktsmask också.

Jag har som regel att max tvätta mitt hår två gånger i veckan (tack gode gud för torrschampo).

Brunare ansikte: Jag och Hugo har produkter från Crissa hemma. Deras ”Get Brush Tan” som ger dig ett solkysst ansikte på nolltid. Att känna sig blek, framförallt under vinterhalvåret får iallafall mig att känna mig ofräsch.

Vitaminisera: Såhär under vinterhalvåret lider nog alla utav brist på vitamin D. Vitamin C boostar immunförsvaret och kanske kan hålla dig borta från tråkiga förslumningar.

Nya kläder: När jag vill unna mig själv något så blir det oftast kläder. Jag köper sällan dyra, märkesgrejer utan gillar kedjor som Gina, nakd och Nelly. Framför allt Gina, där hittar jag alltid något och dom flesta av mina jeans kommer därifrån (ÄLSK på jeans).

Ett par av mina favoriter från Gina:

På daglig basis tänker jag mycket på att alltid tvätta ansiktet efter att jag har tränat och har svett i ansiktet. Jag rengör ansiktet varje kväll och använder en kväll/dagkräm. Dricker mycket vatten, försöker äta så rent jag kan, tränar regelbundet och ser till att få ordentligt med sömn. Hjälper mig själv att hantera stress med att planera upp mitt arbete och livet hemma med familjen. Jag som individ har ganska bra koll på vad jag mår bra och mindre bra av, och gör mitt bästa för att få booster av familj, vänner, intressen och jobb.

-Mår mitt inre bra, så ser jag det i min utstrålning. Mår jag dåligt eller är ledsen sjunker jag ihop som en visen tulpan. Så mitt allra bästa tips för att man ska känna sig fräsch och glad är att hitta balans i livet!

Har du något bra tips på vad man kan göra/tänka på för att känna sig fräschare? =)

Dagen innan vårt bröllop var jag lycklig, och det syntes på glowet och utstrålningen💗

6 Kommentarer

 1. S

  När vi ändå pratar lite om att se trött ut, tips för bästa conciler när man är torr under ögona med fina linijer( inte så fina dock 😂) bara för att jag vet att barnen har typ fått mig att dygna behöver ingen annan se det på mig 😂😂PS wow vad du e vacker!!!

 2. Cornelia

  Kan verkligen rekommendera permanent fransböjning! Jag har testat en gång och det var wow!!! Höll i flera veckor och blev verkligen SÅ bra. Jag har långa fransar men ganska raka och det gjorde världens skillnad att böja dom. Jag har egen fransböjare hemma men det håller inte hela dagen… Tyvärr har jag inte råd att fixa dom nu men jag hade lätt gjort om det om jag kunnat!

  1. Louise

   Jag håller verkligen med! Testade det i mitten på december inför vår utlandsresa, tycker att det fortfarande är skillnad från mina naturliga. Helt klart värt att testa! 🙂

Visa alla 6 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com